-->

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Νέο νομοσχέδιο. Με «αντιπαροχή» γίνονται νόμιμα τα αυθαίρετα


Στην τελική φάση επεξεργασίας βρίσκεται το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων με αντιπαροχή. Θα κατατεθεί εντός του Νοεμβρίου. Πάγιο στόχο αποτελεί η αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων.
Συγκεκριμένα στη συνολική αντιμετώπιση της εκτός σχεδίου αυθαίρετης δόμησης προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του χρόνου.

Προβλέπεται η επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών πολεοδομικού σχεδιασμού, θεσμοθετείται η μεταφορά συντελεστή δόμησης μέσω της Τράπεζας Γης και δημιουργούνται Ζώνες Συγκέντρωσης Συντελεστή Δόμησης γύρω από οικισμούς και σε πυκνοδομημένες περιοχές αυθαιρέτων.

Το νομοθέτημα, που αφορά γενικότερα ζητήματα πολεοδομικής και χωροταξικής μεταρρύθμισης, αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προς το τέλος Νοεμβρίου.

Μέσα από το νέο νομοσχέδιο θα μειωθεί ο χρόνος ολοκλήρωσης των εντάξεων στο σχέδιο πόλης, ενώ οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων θα μπορούν να νομιμοποιήσουν τα ακίνητα με "αντιπαροχή" συντελεστή δόμησης από την Τράπεζα Γης, σε τιμή που θα ορίζει η Τράπεζα.

Σύμφωνα με το "Έθνος", η μεταφορά συντελεστή Δόμησης θα γίνεται μόνο στις Ζώνες Συγκέντρωσης Δόμησης.

Πηγή news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More