-->

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Στο στόχαστρο 40.000 «ύποπτες» αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα


Στο στόχαστρο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχουν μπει χιλιάδες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, που φέρεται να περιλαμβάνουν ψευδή στοιχεία. Πρόκειται για φορολογούμενους, οι οποίοι ναι μεν πήραν αρχικά την έγκριση από το ΚΕΠΥΟ για το κοινωνικό μέρισμα, αλλά μπήκαν στο αποκαλούμενο «δείγμα υψηλού κινδύνου» αφού τα στοιχεία των αιτήσεων τους κρίθηκαν «ύποπτα».

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τουλάχιστον 40.000 περιπτώσεις, οι οποίες θα ελεγχθούν πριν εισπράξουν το επίδομα την Παρασκευή και όπως σημειώνουν στελέχη της ΓΓΔΕ, πρόκειται για φορολογούμενους που δήλωσαν μεγάλο αριθμό φιλοξενούμενων, ανηλίκων ή και αναπήρων. Αυτό που τονίζουν τα ίδια στελέχη είναι ότι δεν είναι δεδομένο πως και οι 40.000 περιπτώσεις υποκρύπτουν ψευδή στοιχεία, όπως επίσης ότι δεν είναι δεδομένο πως όσοι περάσουν από αυτόν τον πρώτο έλεγχο δεν θα ξαναελεγχθούν στο τέλος της διαδικασίας.

Την Παρασκευή, εκτός από το κοινωνικό μέρισμα, θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 75.000 χαμηλόβαθμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, το ειδικό επίδομα των 500 ευρώ. Το σχετικό κονδύλι ανέρχεται στα περίπου 37 εκατ. ευρώ και θα διανεμηθεί με μοναδικό κριτήριο το ύψος των αποδοχών, που δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι επίδομα θα πάρουν κι όσοι κινούνται στη ζώνη 1.500- 1.541 ευρώ, με τη διαφορά ότι για κάθε ευρώ πάνω από τα 1.500 ευρώ, το επίδομα μειώνεται κατά 12 ευρώ.

Πηγή www.sknews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More